Pravila o privatnosti

Datum stupanja na snagu: 8. listopada 2021.

Školoseum (“nas”, “mi” ili “naše”) upravlja web stranicom https://školoseum.hr (“Usluga”).

Ova stranica vas informira o našim pravilima o prikupljanju, korištenju i otkrivanju osobnih podataka kada koristite našu uslugu i odabirima koje ste povezali s tim podacima.

Mi koristimo vaše podatke za pružanje i poboljšanje Usluge. Korištenjem Usluge prihvaćate prikupljanje i korištenje informacija u skladu s ovim pravilima.

Prikupljanje i korištenje informacija

Prikupljamo nekoliko različitih vrsta informacija za različite svrhe kako bismo vam pružili i poboljšali našu uslugu.

Vrste prikupljenih podataka:

Osobni podaci

Pri korištenju naše usluge možda ćemo tražiti da nam date neke osobne podatke koji se mogu koristiti za kontakt ili identifikaciju (“Osobni podaci”). Osobni podaci mogu uključivati, ali nisu ograničeni na:

 • Email adresa
 • Ime i prezime
 • Broj telefona
 • Kolačići i podaci o korištenju

Podaci o korištenju

Također možemo prikupljati podatke o pristupu i korištenju Usluge (“Podaci o korištenju”). Ovi podaci o korištenju mogu uključivati informacije kao što su adresa vašeg računala (npr. IP adresa), vrsta preglednika, verzija preglednika, stranice naše Usluge koje posjećujete, vrijeme i datum vašeg posjeta, vrijeme provedeno na tim stranicama, jedinstveni identifikator uređaja i drugih dijagnostičkih podataka.

Podaci o praćenju i kolačićima

Kolačiće i slične tehnologije praćenja koristimo za praćenje aktivnosti na našoj usluzi i održavanje određenih informacija.

Kolačići su datoteke s malom količinom podataka koji mogu sadržavati anonimni jedinstveni identifikator. Kolačići se šalju u vaš preglednik s web stranice i pohranjuju na vašem uređaju. Tehnologije za praćenje koje se također koriste su oznake i skripte za prikupljanje i praćenje informacija te poboljšanje i analizu naše usluge.

Možete uputiti vaš preglednik da odbije sve kolačiće ili da naznačuje kada se kolačić šalje. Međutim, ako ne prihvatite kolačiće, možda nećete moći koristiti neke dijelove naše Usluge.

Primjeri kolačića koje koristimo:

 • Kolačići sesije (koristimo kolačiće sesije za upravljanje našom uslugom).
 • “Preference“ kolačići (koristimo “preference” kolačiće kako bismo zapamtili vaše postavke i različite postavke).
 • Sigurnosni kolačići (sigurnosne kolačiće koristimo u sigurnosne svrhe).

Korištenje podataka

Školoseum koristi prikupljene podatke za različite svrhe:

 • Dostaviti i održavati Uslugu
 • Obavijestiti vas o promjenama naše Usluge
 • Omogućiti sudjelovanje u interaktivnim značajkama naše Usluge kada to odlučite
 • Osigurati brigu i podršku klijenta
 • Pružiti analizu ili vrijedne informacije kako bismo mogli poboljšati uslugu
 • Praćenje korištenja Usluge
 • Otkrivanje, sprječavanje i rješavanje tehničkih problema

Prijenos podataka

Vaši podaci, uključujući osobne podatke, mogu se prenijeti na računala i održavati na računalima izvan vaše države, pokrajine, države ili druge državne jurisdikcije gdje se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od onih iz vaše nadležnosti.

Ako se nalazite izvan Hrvatske i odlučite nam pružiti informacije, imajte na umu da podatke, uključujući osobne podatke, prenosimo u Hrvatsku i obrađujemo tamo.

Vaš pristanak na ova Pravila o privatnosti nakon čega slijedi slanje takvih podataka predstavlja vaš pristanak na taj prijenos.

Školoseum će poduzeti sve potrebne korake kako bi se osiguralo da se vašim podacima pravilno postupa u skladu s ovim Pravilima o privatnosti i da se prijenos vaših osobnih podataka neće odvijati u organizaciji ili državi osim ako postoje odgovarajuće kontrole.

Objavljivanje podataka

Pravni uvjeti

Školoseum može otkriti vaše osobne podatke u slučaju da je takvo djelovanje nužno:

 • Da bi udovoljio zakonskoj obvezi
 • Zaštita i obrana prava ili imovine Školoseuma
 • Zaštita osobne sigurnosti korisnika Usluge ili javnosti
 • Zaštita od pravne odgovornosti

Sigurnost podataka

Sigurnost vaših podataka je važna za nas, ali ne zaboravite da niti jedan način prijenosa putem Interneta ili elektroničke pohrane nije 100% siguran. Iako nastojimo koristiti komercijalno prihvatljiva sredstva za zaštitu vaših osobnih podataka, ne možemo jamčiti njezinu apsolutnu sigurnost.

Pružatelji usluga

Možemo zaposliti tvrtke i pojedince (“Davatelji usluga”), koji mogu pružati uslugu u naše ime, obavljati usluge ili nam pomoći analizirati uporabu usluga.

Ove treće strane imaju pristup vašim osobnim podacima samo za obavljanje tih poslova u naše ime i obvezne su ih ne otkrivati ni koristiti u bilo koju drugu svrhu.

Analitika

Možemo koristiti pružatelje usluga treće strane za praćenje i analizu korištenja naše Usluge.

 • Google Analytics
   
  Google Analytics usluga pruža usluge web analize koju nudi Google koji prati i izvještava o prometu na webu. Google koristi prikupljene podatke za praćenje uporabe naše Usluge. Ti se podaci dijele s ostalim Googleovim uslugama. Google može prikupljati podatke za kontekstualizaciju i prilagodbu oglasa vlastite oglasne mreže.
   
  Možete se odjaviti nakon što svoju aktivnost na Usluzi učinite dostupnima Google Analyticsu instaliranjem dodatka za preglednik za isključivanje usluge Google Analytics. Dodatak sprječava Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js i dc.js) da dijele informacije s Google Analyticsom o aktivnosti posjeta.
   
  Da biste saznali više o Googleovim praksama privatnosti, posjetite web stranicu Google privatnosti i odredbe: https://policies.google.com/privacy?hl=hr

Veze na druge web stranice
 
Naša usluga može sadržavati veze na druge web-lokacije koje ne upravlja. Ako kliknete vezu treće strane, bit ćete usmjereni na tu web stranicu treće strane. Preporučujemo da pregledate Pravila o privatnosti za svaku web stranicu koju posjetite.
 
Nemamo kontrolu nad i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, pravila o privatnosti ili praksu web stranica ili usluga treće strane.
 
Dječja privatnost
 
Ako ste roditelj ili skrbnik i znate da su nam Djeca pružila osobne podatke bez Vaše privole, kontaktirajte nas. Ako postanemo svjesni da smo prikupili osobne podatke od djece bez potvrde pristanka roditelja, poduzimamo korake za uklanjanje tih podataka s naših poslužitelja.
 
Izmjene ove Politike privatnosti
 
S vremena na vrijeme možemo ažurirati naša Pravila o privatnosti. Obavijestit ćemo vas o svim promjenama objavljivanjem novih Pravila o privatnosti na ovoj stranici.
 
Obavijestit ćemo vas putem e-pošte i / ili istaknutom obavijesti o našoj usluzi prije promjene stupanja na snagu i ažuriranjem “datuma stupanja na snagu” pri vrhu ovog dokumenta.
 
Savjetujemo vam da povremeno pregledavate ova Pravila o privatnosti za sve izmjene. Izmjene ove Politike privatnosti vrijede kada su objavljene na ovoj stranici.
 

Kontaktirajte nas
 
Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovim Pravilima o privatnosti, kontaktirajte nas:
 

 • Putem e-maila: skoloseum.smb@gmail.com
  • Posjetom ove stranice na našoj web stranici: https://školoseum.hr/kontakt/